Kvietimas į renginį

Marius Povilas Elijas Martynenko

V.Mykolaičio – Putino memorialiniame bute-muziejuje, balandžio 28 dieną, šeštadienį, 14 val. susitikome su jaunuoju talentu Marium Povilu Elijumi Martynenko. Skaitomos štraukas iš naujai pasirodžiusios knygos „Be penkių pasaulio pradžia“ ir atviras pokalbis apie kūrybą, gyvenimą ir pašaukimą.

Marius Povilas Elijas Martynenko. Gimęs 1993 m. Ūgis – 168 cm. Svoris – auga. Ego – gigantiškas. Inauguruotas Užupio Respublikos ambasadoriumi „Dievažin kur“. 2015 m. surinko daugiausia taškų Europos slemo poezijos čempionato finale. Dalį jų komisija atėmė dėl viršyto laiko limito. 2016-ųjų Europos slemo čempionate, Belgijoje, užėmė III vietą. 2018 išleista knyga „Be penkių pasaulio pradžia\” visų pirma yra atviras pokalbis. Asmeniškas. Įvairiaspalvė patirtis ir asmeninės dramos virsta tekstais. Žiauriais, tragikomiškais, sarkastiškais, priverčiančiais atsiverti ne tik autorių, bet ir skaitytoją. Tai – pažeidžiamumo, suartėjimo malonumas, kurį šie tekstai ir sužadina.

Ištrauka iš Mariaus Povilo Elijo Martynenko knygos:

„Su Mantu kalbėjausi maždaug keturis kartus. Dabar jis miręs, tuo metu jam buvo vienuolika. Iš pradžių kalbėdavomės lengvapėdiškai, paviršutiniškai, bet ilgainiui pokalbis grimzdavo giliau. Sykį paklausiau jo: „Kas nutinka po mirties?“ Kurį laiką jis tylėjo, žiūrėjo pro langą. Tada atsuko savo pliką galvą, liesą veidelį didelėmis akimis į mane ir paklausė: „O kas nutinka iki tol?“